• 50 g naturella cashewnötter
  • 50 g naturella jordnötter
  • 1 dl rostade och saltade solroskärnor
  • 1 msk röda chiliflakes
  • 1 msk anchochilipulver

Fräs nötter och solroskärnor i en torr het teflonpanna tills de fått lite ljusbrun färg. Tillsätt kryddorna och sväng runt ett par gånger. Servera dem gärna direkt då de är lite varma. De går även utmärkt att äta kalla. Perfekt att lägga i en liten påse och ha i väskan när helst energin behöver fyllas på.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Jessica Lindgren [05 January 2006, 08:01]

Vad är anchochilipulver?

Nina [05 January 2006, 16:01]

Ancho är en torkad chilifrukt med medelstyrka. Antingen köper du en sådan torkad anchofrukt på grönsaksavdelningen på en större mataffär och krossar den själv i mortel. Eller så finns den att köpa malen på påse i välsorterade mataffärer eller kryddbodar. Värt besväret, mycket god! Lycka till.