Med inspiration hämtad ur påsknummret av Laga Lätt.
6 portioner
- 1,5 kg färskpotatis med skal
- 1 kruka färsk oregano
- 3 msk olivolja
- svartpeppar
- 1 msk lönnsirap
- 1 msk tamarisoja
- 1 citron, skal och saften
- 1/2 dl finhackad färsk gräslök
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olja med samtliga hackade kryddor, lönnsirap, tamari och citronskal + saft. Gör rent potatisarna men behåll skalet på. Klyfta potatisarna och vänd runt klyftorna med olje-kryddblandningen i en bunke. Häll ut alltsammans på en plåt med höga kanter och sätt in i ugnen, längst ner i ca 30-40 minuter. (Kan skilja något beroende på ugn och potatisklyftornas storlek). Smaka dig fram. Serveras med fördel tillsammans med en sås med citron & dragon och kalkonlindad kyckling med färsk grön sparris.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.