B.

  • 100 gram riven Västerbotten eller annan lagrad ost
  • 1,5 dl avrunnen mild lättyoghurt
  • 1 nypa flingsalt
  • 3 msk olivolja

Lägg en kökshandduk i ett durkslag, ställ durkslaget i en bunke. Häll i yoghurten i handduken. Låt rinna av ett par timmar i kyl. Riv osten grovt, blanda med väl avrunnen yoghurt, salt, och olivolja. Smaka av och ställ kallt. För längre hållbarhet behövs också ca 3 msk okryddad brännvin eller konjak. Men ska färskosten njutas av flera på en kväll eller helg så är detta helt onödigt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Therese [21 August 2006, 12:08]

Hej Nina!

Kanske en dum fråga, men går det bra att byta ut kökshandduk mot kaffefilter i dina recept?

Hälsningar
- Therese -

Nina Ahlm [21 August 2006, 12:08]

Inga frågor är dumma! Min erfarenhet av kaffefilter är att det tar längre tid och lätt går sönder. Det betyder inte att det inte går. Kör på bara!