Gott tillbehör till både fisk, kyckling och kött
ca 6 portioner
- 20 st små, kokta, kalla färskpotatisar med skal
- 1 rödlök, finhackad
- 2 salladslökar, finhackade
- 1 brk (200g) tärnad fetaost 3% fetthalt
- 2 tomater, tärnade
- 1/2 gurka, tärnad
- 4 msk lätt creme fraiche
- 4 msk fint riven parmesanost
- 2 msk dijonsenap
- mineralsalt och peppar
- 1/2 dl grovt hackade pistagenötter
Tärna den förkokta och kalla potatisen och lägg i en bunke. Hacka all lök och tärna tomater och gurka. Häll av fetaosten i en sil och lägg ner allt i bunken. Blanda creme fraiche med riven parmesan, senap, salt och peppar. Smaka av och vänd ner röran i bunken. Rör sist ner pistagenötshacket och servera.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.