4 portioner
- 2 morötter
- 1/4 dels vitkålshuvud
- 1/2 påse medelhavsmix
- 6 små röda körsbärstomater
- 4 msk olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 1/2 tsk dijonsenap
- 1 krm italiensk salladskrydda
- ev mineralsalt
Riv morötterna på den grova sidan av ett rivjärn ner i en bunke. Strimla vitkålen fint och hacka över strimlorna. Lägg ner i bunken. Blanda i hop olivolja, äppelcidervinäger, senap och salladskrydda i en skål och blanda väl. Häll hälften av dressingen över rivna morötter och hackad vitkål, vänd runt och låt dra ca 30 minuter. Blanda sedan ner övrig sallad och halverade körsbärstomater i bunken och tillsätt resten av dressingen. Smaka av och salta om du tycker att det behövs.
Hej!
Vad är medelhavsmix för något?
Färdigskuren sallad på påse med bl.a rucola, röd sallad och babyspenat.