4 portioner

  • 2 morötter
  • 1/4 dels vitkålshuvud
  • 1/2 påse medelhavsmix
  • 6 små röda körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • ev mineralsalt

Riv morötterna på den grova sidan av ett rivjärn ner i en bunke. Strimla vitkålen fint och hacka över strimlorna. Lägg ner i bunken. Blanda i hop olivolja, äppelcidervinäger, senap och salladskrydda i en skål och blanda väl. Häll hälften av dressingen över rivna morötter och hackad vitkål, vänd runt och låt dra ca 30 minuter. Blanda sedan ner övrig sallad och halverade körsbärstomater i bunken och tillsätt resten av dressingen. Smaka av och salta om du tycker att det behövs.

2 kommentarer


lisa [22 April 2007, 20:04]

Hej!
Vad är medelhavsmix för något?

Nina Ahlm [23 April 2007, 06:04]

Färdigskuren sallad på påse med bl.a rucola, röd sallad och babyspenat.