Grillade grönsaker
- Majskolvar
- Squash i skivor
- Paprikor i skivor
- Hela tomater
Grön grillsås
- 2 röda lökar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 gröna jalapeno
- 1 brk krossade tomater
- 1 tsk grön currypasta
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk salt
- 3 msk grönsaksfond
Skala och riv löken grovt på rivjärnet. Kärna ur jalapenon och finhacka den. Häll upp de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt riven lök, vitlök, jalapeno, currypasta, honung, salt och grönsaksfond. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Servera såsen ljummen till de grillade/ugnsgrillade grönsakerna.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.