God paj att äta en bit av tillsammans med skivad kalkon, kyckling eller lax och massor av råkost.
1 paj
Degen
- 6 msk dinkelsikt
- 6 msk grahamsmjöl
- 2 tsk linfrön
- 8 tsk smör
- 4 msk mild lättyoghurt
Fyllning
- 12 kocktailtomater, halverade
- 4 dl riven morot
- ½ dl solrosfrön
- 1 bit skivad salladslök efter smak
- 6 ägg
- 5 dl lättmjölk
- 3 msk kesella lätt
- 50 g lagrad, riven 10% ost
- 1 krm vitpeppar
- finhackad persilja
- salt
Börja med att blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter gärna ca 20 cm i diameter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Fyllningen;
Halvera tomaterna. Riv morötter grovt och skiva salladslöken. Vispa samman ägg och mjölk, kesella, salt och peppar. Fördela tomater, morot, salladslök, riven ost, persilja och solrosfrön i pajen och häll sist över äggblandningen. Grädda 45-55 minuter. Serveras varm eller kall.