4 portioner
- 5 dl kokt råris
- 2 msk grönsaksfond
- 1 röd lök, finhackad
- 1 msk kallpressad olivolja
- 1 röd paprika
- 1 dl fint strimlad fänkål
- 1 dl kantareller
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 färsk röd chlifrukt, finhacka
- 1 dl fint riven färsk rödbeta
- 1 nypa färsk persilja och dragon
- havssalt och peppar
- 2 msk kesella lätt
- 2 msk salsa
Koka först riset. Rör ner fonden när det kokat klart. Hacka löken, pressa vitlöken, strimla paprikan och skiva kantareller och fänkål. Fräs alltsammans i olivoljan i en panna. Lägg ner riven rödbeta och hackad chili. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kokta riset i grönsaksblandningen och tillsätt sist grovhackad dragon och persilja. Blanda kesellan med salsan. Lägg upp risotton på tallrikar och klicka på kesella-salsa blandningen på toppen. Servera till vegetariska biffar, lax eller kyckling.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.