4 portioner
- 5 medelstora potatisar
- 1/2 rotselleri
- 2-3 morötter
- 1 knippe skivade rädisor
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk dijonsenap
- 1/2 finhackad grön pepparfrukt
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1/2 tsk salt
- 4 msk avocadoolja
- 1 nypa färsk timjan
Skala och tärna potatis, selleri och morötter i ca 2 cm stora kuber. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och sänk ner samtliga grönsakskuber och koka ca 5 minuter. Blanda under tiden övriga ingredienser i en bunke. Häll av kokvattnet och strö ut alla tärningar på en tallrik och låt svalna. Blanda sedan ner grönsakstärningarna i de övriga ingredienserna i bunken och vänd runt.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.