4 portioner

  • 3 dl kokt svart quinoa
  • 2 dl kärnfria röda druvor, halverade 
  • 2 tunt kyftade päron
  • 16 grovt hackade valnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk tamarisoja
  • mineralsalt

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kall och låt rinna av. Halvera druvor, klyfta päron, hacka grovt över valnötterna och blanda rapsolja med lönnsirap och tamarisoja. Blanda samman allt i en bunke och smaka av med mineralsalt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Karin [12 June 2007, 19:06]

Hej Nina! Ville bara säga att vi gjorde den här salladen till min studentbuffé nu i fredags! Tyvärr, hittade jag inte svart quinoa, men i stället tog jag vildris (svart) och det blev verkligen supergott! Ett hett tips dvs!

kramar karin

Nina Ahlm [12 June 2007, 20:06]

Aha.. bra tips med vildriset också.