4 portioner
- 400 g avrunna svarta bönor från burk
- 50 g rostade pinjenötter
- 1 klyfta vitlök
- 1 påse tacokrydda
- salt och peppar
- 1 gul lök
Blanda samtliga ingredienser utom den gula löken i en mixer och mixa till en nästan slät massa. Finhacka den gula löken vid sidan om. Smaka av mixen med salt och peppar. Ös upp mixen i en skål och toppa med finhackad gul lök.
Hej..
Hur tänker du här Nina med tacokryddorna?? Den innehåller ju både socker & smakförstärkelse.
Egen tacokrydda kan man göra själv jätte lätt..
Paprikapulver, Chilipulver, Spiskummin, kajenpeppar, vitlökspulver och koriander..
Tyvärr är det så. Precis som så mycket annat numera. Jag tänkte på mig och alla dem som då och då gärna äter tacos och som ville ha en variant på hur man kan göra dem vegetariska. Att göra egna kryddblandningar är toppen så klart. Det viktiga, för mig, är ändock att nyttan är störst kontra onyttan. Äter man inte tacokrydda varje dag så väljer jag, för egen del, färdig krydda. I det stora hela är tacobönmixen en riktigt bra rätt.