Det här receptet ger ca 6 våfflor.

  • 2 ägg
  • 2 stora morötter
  • 3 dl vatten
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
  • det finrivna skalet från en citron
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • ev lite kanel

Vispa i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om. Riv morötterna och häll ner dem i smeten. Ta fram en annan skål och blanda dinkelmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, linfrön havregryn, citronskal och salt. Om du vill ha smak av kanel i våfflorna så tillsätt ca 2 tsk malen kanel. Tillsätt blandningen i äggsmeten och rör om.  Pensla ett våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna. Servera med rårörda hallon och blåbär och en klick lättkesella.

3 kommentarer


Yvonne Körner [20 March 2006, 01:03]

hej, tack för bra recept!

Undrar om du har recept på GI-stylade semlor? Mina barn tjatar om semlor. Dinkel eller annat knep?
Så undrar jag om sötpotatis, du skrev att det har bra GI-värde. Gäller kokning, avsvalning och återvärmning som för potatis?
Så undrar jag om du fått mitt mail från 12/3. Har inte fått svar, men du kanske är överöst med frågor…

Vänligen och tack!

Yvonne Körner

nina [20 March 2006, 17:03]

Tyvärr inget “nyttigt” recept på semlor. Resten har besvarats via mail eftersom frågorna ovan inte berör receptet.

Marie [24 March 2009, 21:03]

Bra tips inför Våffeldagen i morgon!

Gjorde de här på prov härom helgen, de blev jättebra!