Det här receptet ger ca 6 våfflor.
- 2 ägg
- 2 stora morötter
- 3 dl vatten
- 2 dl dinkelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 dl grahamsmjöl
- 2 msk krossade linfrön
- 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
- det finrivna skalet från en citron
- 1/2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- ev lite kanel
Vispa i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om. Riv morötterna och häll ner dem i smeten. Ta fram en annan skål och blanda dinkelmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, linfrön havregryn, citronskal och salt. Om du vill ha smak av kanel i våfflorna så tillsätt ca 2 tsk malen kanel. Tillsätt blandningen i äggsmeten och rör om. Pensla ett våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna. Servera med rårörda hallon och blåbär och en klick lättkesella.
hej, tack för bra recept!
Undrar om du har recept på GI-stylade semlor? Mina barn tjatar om semlor. Dinkel eller annat knep?
Så undrar jag om sötpotatis, du skrev att det har bra GI-värde. Gäller kokning, avsvalning och återvärmning som för potatis?
Så undrar jag om du fått mitt mail från 12/3. Har inte fått svar, men du kanske är överöst med frågor…
Vänligen och tack!
Yvonne Körner
Tyvärr inget “nyttigt” recept på semlor. Resten har besvarats via mail eftersom frågorna ovan inte berör receptet.
Bra tips inför Våffeldagen i morgon!
Gjorde de här på prov härom helgen, de blev jättebra!