2 portioner
- 2 dl kokt rött råris
- 1 citron
- 12 kocktailtomater
- 1 rödlök
- 1 mogen avocado
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamicovinäger
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Koka råriset i dubbelt så mycket vatten som ris i ca 25 minuter. Skiva under tiden tomater och avocado och lägg i en skål. Hacka rödlöken och lägg den tillsammans med resten i skålen. Blanda ihop olivolja, balsamicovinäger, salt och peppar och häll över salladen. Dela citronen och pressa ut saften över alltihop. När riset är klart, häll det direkt i salladen och blanda försiktigt ihop alltsammans. Servera till grillad/stekt fisk, vegetariskt alternativ eller kött.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.