5 portioner

  • 1 ask babyspenat
  • 1 rödlök
  • 100 g grön sparris
  • 2 dl ruccola
  • 1 dl sockerärtor
  • 2 dl strimlad salladskål
  • 2 dl strimlad huvud bladsallad
  • 1 färsk röd pepparfrukt
  • 1/2 dl grovhackad mandel

Dressing

  • 1/2 dl pressad lime
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk acasia honung
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • havssalt och peppar

Börja med att röra i hop samtliga ingredienser till dressingen. Plocka sedan salladsbladen och riv dem i mindre bitar ner i en skål. Dela sparris och sockerärtor i lagom stora bitar. Skiva rödlöken i tunna ringar och finhacka pepparfrukten. Obs ta ur kärnorna och de vita hinnorna ur pepparfrukten innan. Grovhacka mandeln. Blanda samman och häll dressingen över och vänd runt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.