1 hel skål till ca 6 personer på buffé
Dillpesto
- 1 kruka dill
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 dl valnötter
- 1/2 dl riven mager, lagrad ost
- 1/2 dl rapsolja
- 1/2 dl pressad citron
- 1 tsk mineralsalt
Finhacka dill, vitlök och nötter. Riv osten. Lägg ner allt i en mixer och kör till en grovkornig massa. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt.
Salladen
- 12 små, jämnstora kokta, kalla färskpotatisar
- dillpeston ovan
- ca 50 g babyspenat eller 1/2 ask
- en näve röda mangoldskott
- 1 liten bunt grön färsk sparris
- 100 g chèvreost
- 1 ask gula kocktailtomater
Börja med att skiva potatisen ner i en bunke. Vänd sedan ner peston och blanda väl men försiktigt. Vänd ner babyspenat och röda mangoldskott. Koka sparrisen i mindre bitar i någon minut i lättsaltat vatten. Spola dem kalla i en sil och lägg ner i bunken. Smula ner osten med fingrarna och häll ner tomaterna. Vänd runt, smaka av, servera.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.