1 hel skål till ca 6 personer på buffé

Dillpesto

  • 1 kruka dill
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 dl riven mager, lagrad ost
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl pressad citron
  • 1 tsk mineralsalt

Finhacka dill, vitlök och nötter. Riv osten. Lägg ner allt i en mixer och kör till en grovkornig massa. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt.

Salladen 

  • 12 små, jämnstora kokta, kalla färskpotatisar 
  • dillpeston ovan
  • ca 50 g babyspenat eller 1/2 ask
  • en näve röda mangoldskott
  • 1 liten bunt grön färsk sparris
  • 100 g chèvreost
  • 1 ask gula kocktailtomater

Börja med att skiva potatisen ner i en bunke. Vänd sedan ner peston och blanda väl men försiktigt. Vänd ner babyspenat och röda mangoldskott. Koka sparrisen i mindre bitar i någon minut i lättsaltat vatten. Spola dem kalla i en sil och lägg ner i bunken. Smula ner osten med fingrarna och häll ner tomaterna. Vänd runt, smaka av, servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.