4 personer

  • 4 dl kokt nakenhavre (korn)
  • En näve valfria örter, hackade
  • 1 liten burk majs
  • ½ msk kallpressad olivolja
  • 2 cm riven ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 scharlottenlök, finhackad
  • 1 päron, i skivor
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 1 tsk malen koriander
  • En nypa havssalt
  • En knivsudd sambal oelek
  • 1 förp. färsk ruccola
  • 4 msk skalade hampafrön

Blanda alla ingredienser utom ruccola i en bunke. Smaka av med havssalt. Vänd ner färsk ruccola strax innan servering & strössla över hampafrön.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Adam [03 April 2009, 14:04]

vart kan man köpa hampafrön? hehe

Nina Ahlm [03 April 2009, 15:04]

Adam: På välsorterade hälsobutiker. Om du bor i Stockholm kan du köpa dem på Blueberry Lifestyle, Sibyllegatan 15, T-bana Östermalmstorg. Annars får du be den butik du har i närheten av dig att ta hem dem åt dig från någon leverantör av dessa.

Annika [02 June 2009, 14:06]

Adam: du kan köpa dem på Daglivs på Fridhemsplan eller så köper du dem här på nätet: http://www.reidarsson.se/info-om-hampafro.html.