4 personer
- 4 dl kokt nakenhavre (korn)
- En näve valfria örter, hackade
- 1 liten burk majs
- ½ msk kallpressad olivolja
- 2 cm riven ingefära
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 scharlottenlök, finhackad
- 1 päron, i skivor
- 1 dl strimlad rödkål
- 1 tsk malen koriander
- En nypa havssalt
- En knivsudd sambal oelek
- 1 förp. färsk ruccola
- 4 msk skalade hampafrön
Blanda alla ingredienser utom ruccola i en bunke. Smaka av med havssalt. Vänd ner färsk ruccola strax innan servering & strössla över hampafrön.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
vart kan man köpa hampafrön? hehe
Adam: På välsorterade hälsobutiker. Om du bor i Stockholm kan du köpa dem på Blueberry Lifestyle, Sibyllegatan 15, T-bana Östermalmstorg. Annars får du be den butik du har i närheten av dig att ta hem dem åt dig från någon leverantör av dessa.
Adam: du kan köpa dem på Daglivs på Fridhemsplan eller så köper du dem här på nätet: http://www.reidarsson.se/info-om-hampafro.html.