1 paj

  • 100 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 msk psylliumfrön

Fyllning

  • 1 dl blomkål i små bitar
  • 1 dl broccoli i små bitar
  • 1 dl riven morot
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 msk kesella lätt
  • 150 g lagrad västerbottenost
  • 50 g hackade mandlar
  • salt & peppar

Börja med att blanda i hop ingredienserna till pajdegen. Forma till en smidig deg, plasta och låt vila i kylskåp i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. Picka små hål i pajbottnen med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Lägg blomkål och broccoli i mindre buketter utspritt i pajskalet. Skiva morot, lök och vitlök och sprid ut dessa bland buketterna. Vispa äggen med mjölk, kesella, riven västerbotten, hackade mandlar och salt och peppar. Häll fyllningen över grönsakerna i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.