2 portioner
- 1/2 rödlök
- 1 grön paprika
- 2 tsk finhackad grön chili
- 4 msk finhackad färsk oregano
- havssalt
- 4 mindre bitar inlagd kronärtskocka
- 1 dl brynta kantareller
- 1/2 avokado
- små ekologiska gula och röda tomater
- 2 msk flagad parmesanost
- 2 skivor AXA GIndex/havre skurna i tärningar
Klyfta rödlöken i tunna klyftor, (båtar). Strimla paprikan, finhacka chili och oregano. Blanda med rödlöken och lägg upp blandningen i en djup tallrik. Dela inlagd kronärtskocka i mindre bitar, bryn kantareller, skiva avokado tunt och skär de små tomaterna i klyftor. Lägg allt på och runt paprikablandningen och toppa med havssalt och parmesanost. Rosta brödtärningarna lätt i medelvarm panna och strö över eller servera bredvid. Servera. (Som matigt tillbehör passar det bra att tillsätta kokt, kall skivad potatis eller bönor i salladen)