Ett gott, enkelt och helt vegetariskt alternativ till de vanliga köttbullarna. Steks helt i ugn eftersom de lätt går sönder annars.
4 portioner
- 200 g quornfärs, tinad
- 2 ägg
- 4 tsk dijonsenap
- 2 msk finhackad persilja
- 5 msk finhackad, brynt rödlök
- 1 1/2 dl riven 10% ost
- 1 1/2 dl mixad mandel
- mineralsalt och vitpeppar
Börja med att mixa mandel, quornfärs och ost till en jämn smet. Tillsätt brynt finhackad persilja, rödlök, mineralsalt, peppar, ägg och dijonsenap i bunken och blanda väl till en smet. Forma till små fina bullar och lägg i en med rapsolja smord ugnsform. Stek bullarna i ugnen i 225 grader 20-25 minuter. Servera med ris och mycket grönt
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.