1 paj
1 msk rapsolja till formen
- 6 konserverade persikohalvor (spara juicen)
- 1 msk kanel
- 1 msk flytande honung
- 1 dl hackade sötmandlar
Persiko-kesella
- 1/2 dl vaniljkesella
- 1/2 dl lätt creme fraiche
- 1/2 dl persikojuice
Börja med att vispa ingredienserna till persiko-kesellan hårt och ställ in i frysen under tiden du gör ugnspersikorna.
Sätt ugnen på 225 grader. Häll av persikohalvorna i ett durkslag men spara lagen. Skär halvorna i tunnare klyftor. Lägg dem i en smord form och ringla över honung och pudra över kanel. Hacka nötterna och strö över dem. Baka av i mitten av ugnen i ca 10 minuter och servera med uppvispad iskall persiko-kesella.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.